Praha.cz

 
Festival Praha v pohybu zahájí aktivní sportovní sezonu
Pondělí, 23. březen 2015 07:08
Festival Praha v pohybu zahájí aktivní sportovní sezonu

Praha je v letošním roce plná sportu. Hostí řadu významných sportovních událostí jako světový šampionát v hokeji, mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let či již proběhlé halové mistrovství Evropy. Pražané i turisté nemusí být jen pasivními sportovci, ale mohou se do sportovního dění aktivně zapojit. Jednodenní festival s názvem Praha v pohybu přímo na Staroměstském náměstí nabídne pestrý přehled sportů a aktivní turistiky.


„To, co by mělo být normální, je v Praze malá revoluce. Před zahájením přípravy projektu rekonstrukce se město ptá obyvatel této ulice a okolí, co tu chtějí změnit, co zachovat a jak si ulici po generálce představují,“ „Našim cílem je turistům i samotným Pražanům ukázat, jaké sporty jsou v Praze nyní populární a pomoci jim objevit nová sportoviště, trasy nebo aktivity, o kterých doposud nevěděli. Mnohé z nich je navíc možné skvěle spojit s poznáváním Prahy. Zejména ti, kdo do hlavního města míří už poněkolikáté, mají sport takříkajíc v krvi nebo zde plánují strávit více než jen onen obligátní víkend, jistě ocení širokou nabídku činností – ať už se jedná třeba o paddleboarding na Vltavě, návštěvu ekomuzea s adrenalinovým výstupem na komín nebo cykloprohlídku Prahy s průvodcem,“ sdělila ředitelka Prague City Tourism Nora Dolanská.


Sportovním festival chce Prague City Tourism zahájit aktivní sezonu. V neděli 12. dubna 2015 se tak v historickém centru představí areály, sportovní centra a další sportoviště, které nabídnou obyvatelům Prahy i jejím návštěvníkům sportovní a pohybové aktivity. Zájemci budou mít možnost vyzkoušet si jízdu na kole, koloběžkách, motonožkách, dětská vodní šlapadla a spoustu dalších aktivit! Nebudou zde chybět ani adrenalinové disciplíny, jako je slackline (chůze na popruhu upevněném mezi dva body, například stromy) nebo bouldering (lezení na malých skalních blocích bez lana), prezentovat se budou i sportovní družení, asociace a kluby.


„Většinu z těchto aktivit si bude možné vyzkoušet přímo v prostoru Staroměstského náměstí. K dispozici zde bude třeba kanoistický trenažér, dále trenažér pro běžkaře nebo bazén naplněný vodou, ve kterém si děti vyzkoušejí jízdu na speciálních člunech. Ze Žlutých lázní přivezeme rovněž nová ´prkna´ pro různé boardové sporty a k vidění i vyzkoušení bude ještě mnoho dalších činností,“ upřesnil Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která je organizátorem akce.


Na programu je také připraven závod v orientačním běhu, nordic walkingová vycházka s výkladem, lekce jógy nebo zumby a dokonce i vodní sporty. Mimo jiné se na Staroměstském náměstí uskuteční i řada soutěží. Přijďte se podívat, určitě to bude stát za to!


Foto: www.pixmac.cz


Zdroj: Prague City Tourism

(ewe)